Spännande möten med Karibiens havssköldpaddor

Spännande möten med Karibiens havssköldpaddor

Karibiens havssköldpaddor

Om man vill se havssköldpaddor under sin segelresa i Karibien finns det flera öar som erbjuder sina besökare möjligheten att bevittna dessa bedårande varelser. Det finns många initiativ runt om i Karibien fokuserade på att bevara och skydda havssköldpaddorna, som tyvärr utsätts för många hotbilder på grund av överfiske och föroreningar. På den vackra ön Bequia, en av de vackra karibiska Windwardöarna, hittar du Old Hegg Turtle Sanctuary som har tagit hand om havssköldpaddor i över 12 år med metoder som förbättrar deras chanser att överleva havets utmaningar och dessutom leva långa liv. Havssköldpaddor har nämligen förmågan att leva upp till 50 år om de är starka nog och inte utsätts för några främmande hot. 

 

På den karibiska ön Puerto Rico kan man besöka Wyndham Grand Rio Mar Beach Resort och Spa för att se när havssköldpaddorna kommer upp på land för att lägga sina ägg på stränderna. När det sedan är dags för äggen att kläckas kan man få se med sina egna ögon när de små nykläckta sköldpaddorna trotsar oddsen och tar sina första steg ner till havet. Oddsen är inte så höga för överlevnad då cirka en på tusen överlever till vuxen ålder ute i det fria när de inte får stöd av hjälporganisationer som Old Hegg Turtle Sanctuary, som föder upp småttingarna i sex månader innan de släpps ut i det fria. För att se när havssköldpaddor kläcks kan man också besöka GoldenEye Hotel and Resort i Jamaica i september månad.

Läsa : Upptäck Karibiens färgstarka festivaler

 

Karibiens havssköldpaddor
Karibiens havssköldpaddor

Eller vad sägs om en simtur med ett gäng lädersköldpaddor i deras naturliga miljö? Det kan man göra på Club Resort i Barbados. Sköldpaddorna lockas fram med bröd och fiskmjöl och sedan får man njuta av deras sällskap en stund för en liten avgift. Där föds över 10 000 sköldpaddor mellan maj och september varje år och resorten garanterar alla sina septembergäster denna häftiga upplevelse. Ja, det finns många platser runt om i Karibien där man har möjligheten att njuta av spännande möten med de imponerande havssköldpaddorna. 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn