Pirates of Caribbean

Dessa öar i Karibien var med i Pirates of Caribbean

Pirates of Caribbean

Pirates of Caribbean uppskattas inte bara för filmernas fängslande berättelser och fantastiska skådespelarinsatser, utan även för de vackra omgivningarna. Om du har funderat på vilka Karibiska paradisöar som förekommer i filmerna, läs vidare så ska vi stilla din nyfikenhet. Vi börjar med den första filmen som mestadels spelades in på ön Dominica, en av de bedårande Windwardöarna, som är kända för sin slående skönhet. Ön har faktiskt fått smeknamnet “Karibiens naturö” just för att den är så unik och rik på fantastiska naturupplevelser.

 

Naturen på Dominica är väldigt djungellik och den norra kusten kantas av dramatiska klippor som förekommer upprepade gånger i den andra filmen i serien, Död mans kista. På Dominica finner du frodiga bergiga regnskogar och många sällsynta växter, djur och fågelarter. Tidigare var det främst Grenada och Grenadinerna som förknippades med Windwardöarna, men efter succén med Pirates of the Caribbean har Dominica verkligen ökat i popularitet. 

Läsa : Förverkliga drömmen om att segla i Karibien

Kommer du ihåg scenerna med det gigantiska vattenhjulet? De filmades på Dominica. Några scener ur den första filmen, Svarta Pärlans förbannelse, spelades in i Kingston på ön Bequia, strax söder om huvudön Saint Vincent. Bequia är en populär destination för turister och kryssningsbåtar, speciellt under den årliga påskregattan. Om man vill dyka finns det 28 platser att välja på utanför Bequia.

Även om Bahamas inte ingår i Karibien rent tekniskt, räknas det ofta som en del av Karibien. Några av scenerna till den andra filmen, Död mans kista, och de tredje filmen, Vid världens ände, filmades på Grand Bahama Island och skärgården Exumas, som består av 360 rev och öar. Där fick vi se Norrington, Sparrow och Turnes duellera intill ön Little Exuma. Många av havsscenerna filmades också runt Bahamas eftersom det är där man lätt kan fånga den tillsynes oändliga horisonten. Scenerna från Port Royal filmades vid Wallilabou Bay på St Vincent och Grenadinerna, systeröar till Dominica i Windwardöarna.

 Pirates of Caribbean
Pirates of Caribbean

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn