Karibiens färgstarka festivaler

Upptäck Karibiens färgstarka festivaler

Visste du att det förekommer karnevaler på Karibiens öar? Karibien är en magisk plats full av liv, färg, glädje och dans! Planera in segelsemestern rätt i kalendern för att ta del av tropikernas explosiva karnevaler. Trinidad och Tobagos karneval äger rum årligen måndagen och tisdagen före Askonsdag, som inleddes med en fasteperiod den 17:e februari detta år. I Sverige firar vi fettisdagen tisdagen innan Askonsdag, men i Trinidad och Tobago har de alltså tagit det till nästa nivå med en fantastisk karneval som pågår i två dagar. Årets karneval ställdes in på grund av Covid-19 men förhoppningsvis kommer allting att återgå till normalt leverne nästa år. Datum för denna karneval år 2022 är 26-27:e februari och då kommer det garanterat att firas med dubbelt så mycket glädje. 

Läsa : Läckra karibiska rätter att bjuda på

Vincy Mas är årets stora händelse på Saint Vincent där det bjuds på parader, gatufest, tävlingar och sprudlande tillställningar som vibrerar av översvallande livskraft. Detta år ska karnevalen inträffa 1:a juni om allting går enligt planerna. Saint Vincent är den största ön i ögruppen Saint Vincent och Grenadinerna som faktiskt har utnämnts till det vackraste seglingsområdet i världen av goda skäl. När du besöker Vincy Mas får du kombinera Karibiens mest fantastiska naturlandskap med sprudlande festligheter som skapar minnen för livet.

På Bahamas firar de Junkanoo varje år och under 2021 inträffar denna festival den 24:e juli. Tillställningen bjuder på allt du kan förvänta dig av en karibisk fest med färgglada dräkter, häpnadsväckande dansrutiner, underbar musik och en parad med häftiga rytmer med visselpipor, koskällor, horn och getskinntrummor! Den största Junkanoo-festen äger rum på Bay Street i centrala Nassau, men Bahamanerna firar Junkanoo på alla 16 öar, så ni kan haka på paraden oavsett vilken ö ni befinner er på! Ta del av en god cocktail eller två i en kokosnöt, fantastiska lokala specialiteter och njut av spännande konserter i anknytning med årets Junkanoo.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn